Den offensiva mittfältaren Deniz Yaldir, 24, är klar för Umeå FC. Parterna är överens om ett kontrakt som sträcker sig över 2020.

Yaldir kommer senast från det turkiska tredjeligalaget Konya Anadolu Selcukspor dit han köptes under sommaren 2018 från Karlslunds IF. Nu är han klar för Umeå FC och har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över 2020.
– Det känns väldigt bra. Det är en klubb med ambitioner och det är en sån klubb jag vill tillhöra, det är i en sån miljö man utvecklas bäst.

Deniz, som är född och uppvuxen i Uppsala, är bekant med Dillan Ismail och just Dillans ord blev avgörande i klubbvalet.
– Det stod mellan ett antal Division 1-klubbar men Dillan pratade väldigt gott om Umeå FC och hans tid här. Så Dillans påverkan var till stor del varför jag valde Umeå FC.

Han kommer som sagt senast från den turkiska tredjeligan, ett fotbollsäventyr som han fick mycket erfarenhet av.
– Jag kände att det var ett steg i rätt riktning och en bra erfarenhet att samla på sig. Det gick bra fotbollsmässigt, man fick chansen att vara heltidsproffs och bara fokusera på fotbollen. Men vi bytte ledning och tränare tre gånger under mitt halvår så det blev ingen riktig kontinuitet, berättar han och fortsätter:
– Därför valde jag att bryta kontraktet och flytta tillbaka till Sverige, men jag tar med mig en väldigt bra erfarenhet.

Yaldir började sin fotbollskarriär i IFK Uppsala innan han vid 16 år ålder gick till IK Sirius där han spelade både U17, U19 och U21. På senare tid fick han träna mycket med representationslaget och när han väl blev erbjuden ett a-lagskontrakt så valde han istället Sollentuna.
– Tanken var att jag skulle spela i U21 i Sirius men jag ville testa på A-lagsfotboll, berättar han.
Det blev en kortare tid i Sollentuna innan han gick till GUSK (Gamla Uppsala) i division 2 där han stannade i tre säsonger.
– Zaine Söderlund (Tränare GUSK) tog dit mig och trodde verkligen på mig. Jag hade en jättebra tid där och har han att tacka för mycket.

Hur skulle du beskriva dig själv som fotbollsspelare?
– Väldigt skicklig en-mot-en, jag har fart och spets i den sista tredjedelen. Jag jobbar hårt både offensivt och defensivt. Umeå-publiken kommer få se en hel del överstegsfinter.

Yaldir anländer till Umeå under nästa vecka och han ser fram emot att köra igång säsongen på riktigt.
– Det kan bli ett väldigt roligt år, avslutar Umeå FC:s senaste nyförvärv.

Danny Persson om Deniz Yaldir:
– Deniz är en spelare som kan bryta mönster och han ger oss en till dimension i vårt anfallsspel med sin individuella skicklighet. Magnus (Henrysson) blev väldigt imponerad av Deniz när vi scoutade Karlslund i våras och sedan dess har vi haft ögonen på honom. Att vi nu lyckats knyta till oss Deniz känns såklart väldigt bra.