Efter sin kanonsäsong under fjolåret står det nu klart. Umeå FC och Jens Stigedahl, 22, är överens om en förlängning som sträcker sig över säsongen 2020.

Jens Stigedahl kom till Umeå FC redan inför säsongen 2013 och kliver nu alltså in i sin sjunde säsong som Umeå FC-spelare.
– Jag känner att jag har tagit steg i min utveckling under varje säsong jag har varit i Umeå FC. Förra säsongen var min bästa hittills och jag känner att det finns mer att ta av, menar han.

Under fjolåret slog han sig på riktigt in i startelvan och spelade hela 26 matcher från start, en bra säsong för hans och lagets del menar han.
– Vi ”levde” nästan in i det sista och ser vi det över hela säsongen var det små marginaler från andraplatsen. Som jag sa så tycker jag att det gick bra för egen del och det var även den roligaste säsongen hittills vilket har gett mig mycket energi för framtiden.

Tyvärr så slutade 2018 på ett surt sätt för Jens Stigedahl. I matchen mot Sandviken så skadade han armen vilket höll honom borta i slutspurten.
– Jag fastnade i en motståndare i en nickduell, föll ner och fick ont i armen, men trodde väl inte att det var så farligt.
Han spelade klart matchen men när han senare åkte in på akuten visade det sig vara en spricka i armen.
– Självklart väldigt surt, vi hade hugg på toppen vid det tillfället och att tvingas slänga in handduken när det roliga skulle börja var en riktig besvikelse.

Men skadan är läkt och nu blickar han framåt mot sin sjunde säsong i Umeå FC, det med en ny huvudtränare i Magnus Henrysson.
– Det känns väldigt bra att det blev ”Henry” som tog över. Han har truppens förtroende och gjorde ett väldigt bra jobb under fjolåret när han tog över. Det kommer blir bra.

Om sina egna målsättningar kommande säsong säger han.
– Jag vill givetvis bli ännu bättre, ta ett större ansvar både på och utanför planen. Jag är som sagt nöjd med fjolåret men definitivt inte mätt.

Danny Persson om Jens Stigedahl:
– Vi är såklart väldigt glada över att få behålla Jens de kommande två åren. Han har tagit stora steg som fotbollsspelare under sina år hos oss och gjorde sin bästa säsong hittills under fjolåret. En viktig pusselbit i vårt fortsatta truppbygge för 2019.