Umeå FC och Mikael Wikström, 26, är överens om ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2019.
– Jag känner mig väldigt motiverad inför vad som komma skall.

”Mike”, som han kallas i folkmun, har några skadefyllda år bakom sig då ett sk. ”hopparknä” spolierat stora delar av dessa säsonger. Men efter en lyckad operation inför fjolåret så ser han fram emot en riktig försäsong.
– Efter operationen har jag inte känt av nånting av skadan, då är det ändå en skada som plågat mig till och från sedan 2014. Så det känns såklart väldigt bra att vara hel.

Nu ser ”Mike”, som blev framröstad till Årets UFC:are 2016, fram emot en ny säsong med Umeå FC, en säsong som blir hans femte i föreningen.
– Jag har trivts i klubben sedan dag ett och känner att jag har mycket kvar att ge. Jag är inte färdig än.

Att Magnus Henrysson blev den nya huvudtränaren ser han enbart positivt på.
– Jag har stor respekt för ”Henry”. Dels för vad han har gjort som spelare i Umeå FC men även som tränare under fjolåret. Han vet vad han pratar om och kommer vara till stor hjälp för vårt lags utveckling.

Vad kliver du själv in med för målsättning inför 2019?
– Jag sa det redan när jag kom för fyra år sedan; ska man tillhöra Umeå FC ska man prestera. Jag vill bidra och det känner jag att jag kan göra, säger ”Mike” och fortsätter:
– Nu när man varit här några år känner jag även stort ansvar att hjälpa de yngre spelarna att utvecklas i vår miljö. Vi har många unga, duktiga spelare som ska känna att vi står bakom dom.

Danny Persson om Mikael Wikström:
– Otroligt viktig att få behålla ”Mike” utifrån vad han ger oss på fotbollsplanen men även utanför densamma som en viktig ledargestalt. Vi vet vad en 100%-ig ”Mike” kan uträtta och därför känns det extra bra att han stannar hos oss.