Efter sex säsonger lämnar Dillan Ismail Umeå FC. Ny klubbadress blir Superettan-laget Dalkurd FF.

Dillan kom till Umeå FC inför säsongen 2013 från Enköpings SK. Under de sex säsongerna i Umeå FC spelade han 141 matcher och gjorde 19 mål. Säsongen 2016 blev han utnämnd till lagkapten och plockade hem priset ”Årets UFC:are” 2015 och 2017.

Vi från Umeå FC tackar Dillan för tiden i Umeå och önskar honom stort lycka till med framtida utmaningar!


Läs Dillans avskedsbrev:

”Detta beslut har varit det svåraste hittills i mitt liv. Att lämna Umeå FC och Umeå-stad har varit extremt tufft men nu är det dags för mig att fortsätta min karriär på annat håll.

Under mina sex år i Umeå har ambitionen och förhoppningarna alltid varit att spela högre upp i seriesystemet med Umeå FC. Tyvärr har vi inte lyckats med det även om vi har varit nära. Nu har nya möjligheter dylikt upp och jag känner att det är dags att prova de på annat håll.

Dock har jag haft möjligheten att utvecklas som spelare och person i denna fantastiska klubb och stad. Jag har träffat vänner för livet och kunnat slutföra min utbildning. Jag kan inte med ord beskriva hur tacksam jag är gentemot alla som på något sätt varit delaktiga i mitt liv i Umeå.

Slutligen vill jag tacka Umeå FC. Tack till alla ledare, tränare, spelare, styrelse, funktionärer m.m. för denna tid. Tack för att ni tog emot mig 2013 och för att ni hjälpt till att forma mig till den spelare och människa jag är idag. Klubben och staden kommer att alltid ha en stor plats i mitt hjärta.

Hej då för denna gång! ?”

Dillan Ismail – för evigt Umeå FC:are