Nu står det klart vem som tar över huvudtränarsysslan i Umeå FC efter Andrée Jeglertz. Magnus Henrysson tar klivet från assisterande tränare till huvudtränare.
– Det känns oerhört spännande och såklart jätteroligt. Jag ska erkänna att det är också lite skrämmande men så är det nog med allt som är nytt. säger Henrysson.

Magnus Henrysson kom till Umeå FC från Sandviks IK inför ifjol och var då assisterande tränare bakom Andrée Jeglertz. Att han var med under fjolåret ser han som en fördel.
– Jag tror att det underlättar en hel del, jag vet lite grann hur saker och ting fungerar. Däremot så har jag inte koll på allt såsom Andreé hade men jag får försöka växa in i det hela, berättar ”Henry”.

Trots den assisterande rollen under fjolåret så fick han känna på huvudtränarsysslan när Jeglertz var borta i Kanada. Resultatraden blev nio matcher varav sju segrar.
– Det var en lärorik period att få ta huvudtränarrollen under perioden då Andreé var bortrest, så visst finns den delen med i beslutet.

Hur skulle du beskriva din ledarfilosofi?
– Jag vill bemöta alla spelare med respekt oavsett om du är gammal eller ung, startspelare eller avbytare, berättar han.

När vi kommer in på spelfilosofi säger han…
– Jag vill att vi ska ha ett bollinnehav som får motståndarna att förflytta sig men har inget emot ett direktspel om det är det mest effektiva. Försvarsmässigt vill jag ha ett kompakt och disciplinerat försvarsspel.

Under fjolåret så blev Umeå FC ett tätare lag bakåt, men målfabrikationen sämre om man ser till föregående år. Nånting som Henrysson tar upp när han ser till lagets utvecklingspotential.
– Att öka målfabrikationen utan att släppa in fler mål än under fjolåret. Men jag vill även att vi bibehåller det spel vi hade och som stundtals var riktigt kul att titta på.

Vi har många yngre spelare som kommit upp från UFC Akademi de senaste åren, vilken utveckling vill du se från dom kommande säsong?
– Jag har stora förhoppningar och förväntningar att dom ska ta nästa steg. Den finns mycket kapacitet i dessa ungdomar!

Umeå FC kör igång 2019 års träningar ikväll och den nya huvudtränaren ser fram emot att köra igång där han har planen klar för sig.
– Den första vecka kommer vi att mjukstarta då vi inte har spelat fotboll på ett tag men det kommer att trappas upp framöver när det tillkommer spelare till truppen.

Danny Persson om Magnus Henrysson:
– Vi är väldigt glad över att vi kunnat hitta en lösning med Magnus där han, likt en mycket lyckad period i höst, växlar upp ytterligare och tar över huvudansvaret för Umeå FC. Denna gång på permanent basis.