Umeå FC gjorde årets första träning under måndagen där Magnus Henrysson gjorde sin första träning som Umeå FC:s nye huvudtränare.
— Det är en ny roll för mig och det känns spännande, säger han.

Umeå FC gjorde många bra matcher i division 1 förra året men lyckades ändå inte ta steget upp till Superettan utan slutade på en femteplats. Men det vill spelarna och Umeå FC:s nye huvudtränare Magnus Henrysson lägga bakom sig och blicka framåt.

Magnus Henrysson var assisterande tränare förra året och att vara huvudtränare känns inspirerande, enligt honom.
— Det är en ny roll för mig och det känns spännande.

Hans förväntningar inför den kommande säsongen är höga men han säger att det finns fortfarande en hel del pusselbitar som måste falla på plats.
— Så är det ju, vi har mycket jobb kvar, säger han efter det första träningspasset där han bland annat fick se nyförvärvet och målvakten Viktor Frodig ”in action” för första gången.

Magnus tackade nej till att bli huvudtränare i höstas då han kände sig nöjd som assisterande tränare, men han har fått frågan igen av klubbchefen Danny Persson och bestämde sig att tacka ja denna gång.

Som huvudtränare vet Henrysson att det krävs mycket tid då han försöker kombinera sitt jobb som skadereglerare på Trygg-Hansa med tränarsysslan i Umeå FC.
— Jag pratar fortfarande med arbetsgivare angående vissa delar men tror och hoppas på en bra lösning för alla.

Under måndagen fick några spelare från UFC-Akademi träna med A-laget.
— De är så pass duktiga och några av dem kommer naturligtvis att få träna med oss under året på något vis, avslutar tränaren.

En av dem som var tillbaka på träningen var talangen och förra årets UFC:are Anton Eriksson. Han var taggad och nöjd att komma tillbaka.
— Det är alltid kul att vara igång och träffa alla.

Anton Eriksson spelade nästan alla matcher förra året och imponerade stort. Han fick till och med provspela med Allsvenska-laget Örebro.
— Jag är ganska nöjd med mina insatser, säger han och fortsätter.
— Att få spela så många matcher var målet men jag förväntade inte mig att jag skulle få spela så mycket som jag gjort.

Hans förväntningar inför den kommande säsongen är att laget kan göra en bättre säsong än i fjol där han tycker att laget gjorde många bra matcher förra året.
— Vi spelade en rolig fotboll i fjol, avslutar UFC-talangen Anton Eriksson.