Målvakten Viktor Frodig blir Umeå FC:s första nyförvärv inför 2019. Kontraktet är skrivet på två år.

Umeå FC har gjort sitt första nyförvärv inför 2019. Det är den 22-årige målvakten Viktor Frodig som senast kommer från Gefle IF.
– Den bild jag har fått av Umeå är väldigt bra och det känns jättebra att vara här. Jag ser fram emot att träffa grabbarna.

Den 198 centimeter långe målvakten började karriären i moderklubben Hofors. Sedan en kortare period i IK Brage innan han hamnade i Gefle IF:s organisation.
– Jag kom till deras U19-lag och gjorde två år där. Sen blev det två år i allsvenskan och två år i Superettan, berättar han och fortsätter:
– Det är klart att det kommer bli speciellt att möta Gefle IF i år, jag har ju många kompisar där. Men det är inga ”hard feelings” mellan mig och Gefle. Jag har trivts och utvecklats väldigt bra där men jag kände att jag var i ett behov av ett miljöombyte.

Hur skulle du beskriva dig själv som målvakt?
– Jag är en målvakt som gillar att styra spelet, är bra i luften och bra på fötterna.

Under året blev det sex matcher från start för Gefle i Superettan och han har målsättningen klar för sig inför vad som komma skall.
– Givetvis kriga om förstaplatsen, annars hade jag inte valt Umeå FC. Men det känns som att klubben har bra koll på mig och vet vad dom får. Nu vill jag bara ha seriepremiär, avslutar han.

Danny Persson om Viktor Frodig:
– Det känns otroligt bra yay vi lyckats knyta till oss Viktor för de närmsta två åren. Vi har haft koll på honom under en längre tid och ser en spännande framtid för honom. Det är en väldigt duktig målvakt som redan hunnit samla på sig nyttig erfarenhet från Superettan.