Under veckan har Umeå FC via sin twitter-kanal låtit supportrarna rösta på vilket mål som var det snyggaste under 2018. Vinnare blev Seif Kadhims frisparkskanon mot Arameisk-Syrianska.

Beskriv målet hur du upplevde det!
– Det var ren glädje, första målet sen comebacken i ”FC” och sen hade jag tagit många frisparkar tidigare och inte lyckats måla. Men när väl den satt från den långa avståndet så var det värt väntan!

Tränar du mycket frisparkar?
– Ja det måste jag ändå säga, speciellt dagen innan matcherna så nöter jag på extra, och det är extra kul när dem sitter.

Är du första frisparksskytt i laget?
– Ja det är jag, alla fasta situationer framåt är det jag som leverar dom, förutom straffsparkar där Dillan är 1a.

Du stod för övrigt för en mycket bra säsong med fyra mål och hela sju assist. Vad säger du själv om säsongen?
– Visst är det så, jag är nöjd med min säsong och det blev en rätt så bra poängkörd tillslut. Det är kul när det hård jobbet betalar av sig, jag skippade min vinterresa december och stannade hemma och körde LG’s löpprogram noggrant, jag var desperat att göra en bra säsong . Jag hade 11 poäng som målsättning och det blev 11 poäng!

Vad händer under jul och nyår?
Nu är det bara vila som gäller, hade problem med mina ljumske under sista fem matcherna där jag tränade två träningar i veckan för att orka spela matcherna på helgerna. Så vila och en lång weekend väntar någonstans innan man börja återuppta det hårda jobbet.

Så slutade omröstningen:
Seif Kadhim mot Arameisk-Syrianska (37%)
Emmanuel Yeboah mot Carlstad United (33%)
Victor Kamf mot Västerås SK (26%)
Henrik Millbert mot Arameisk Syrianska (4%)
Totalt antal röster: 101 stycken