Ett händelserikt år är avslutat för talangen Anton Eriksson, 18. En säsong som nu kröns med utmärkelsen ”Årets UFC:are 2018”. Anton fick hela 50,4% av rösterna.
– Såklart väldigt roligt och hedrande, säger Anton.

I tre dagar har supportrarna, via Umeå FC:s sociala kanaler, kunnat röstat på årets bästa spelare, eller som utmärkelsen heter; Årets UFC:are. Anton stod tillslut som solklar segrare med hela 50,4% av rösterna.
– Det är såklart väldigt roligt och hedrande. Vi har gjort en bra säsong och det är många spelare som har utmärkt sig, så konkurrensen var tuff, säger Eriksson.

2018 var säsongen då han på riktigt tog en ordinarie plats i Umeå FC med sina 24 spelade matcher. De matcher han missade var han på landslagsuppdrag med det svenska P18/00-landslaget. Lägg därtill ett provspel med allsvenska Örebro i somras och nu utmärkelsen Årets UFC:are. Ett minst sagt händelserikt år för den unge Ersmarks-produkten.
– Det har blivit en del matcher kan man säga. Men det har varit ett väldigt roligt och utvecklade år för min del.
Senast förra helgen var han med P18/00-landslaget i Wales för kval till U19-VM. Tyvärr så föll man på mållinjen.
– Det kändes inte bra, vi var nära men det ville sig inte, säger han och fortsätter:
– För egen del gick det bra, jag fick spela alla tre matcher (San Marino, Wales och Skottland) och det är alltid en ära att representera sitt land. Nu läggs det här landslaget ner och nästa steg är U21 så jag får sikta på det.

Nu väntar en kortare vila innan Umeå FC kör igång träningarna igen.
– Det kommer lägligt, avslutar Årets UFC:are 2018, Aton Eriksson.

De tre övriga nominerade till Årets UFC:are 2018 var Dillan Ismail, Alexis Bbakka och Aurelien Norest.