Efter sex säsonger lämnar mittbacken Modou Lamin Sillah, 29, Umeå FC.
– Min tid här har varit fantastisk! Umeå kommer alltid att vara mitt andra hem.

Inför 2013 blev en då 23-årig Modou Lamin Sillah värvad till Umeå FC efter ett imponerande provspel.
– Jag kom hit som anfallare, men åkte på en skada på försäsongen och fick stora delar av mitt första år förstört, berättar Sillah och fortsätter:
– Vi hade en tunn trupp och när jag kom tillbaka så satte Johan (Sandahl, dåvarande tränare i Umeå FC) mig som mittback och där blev jag kvar.

Det blev han minsann och bildade tillsammans med Dillan Ismail och Jens Sjöström ett av division 1 Norras bästa mittbackspar. Modou Lamin Sillah blev bland annat nominerad till ”Årets UFC:are” både 2014 och 2016. Nu lämnar han Umeå FC efter sex säsonger.
– Min tjej är från Falun och vi har köpt lägenhet där, berättar Sillah.

En långdragen hälskada stoppade Sillah från spel under hela den gångna säsongen.
– Jag opererades innan jul förra året men det läkte inte som vi ville. Väldigt tråkigt.
Kommer du fortsätta spela fotboll?
– Det är min målsättning. Men just nu är jag inte 100% återställd från skadan och fokuserar på att komma tillbaka. Det får ta den tid det tar, huvudsaken är att jag blir frisk.

Sillah kom till Umeå som 23-åring fotbollsspelare från Gambia. Sex år senare har han blivit svensk medborgare, jobbar på Biltema, köpt lägenhet och nu väntar nya utmaningar i Falun.
– Umeå är mitt andra hem och jag kommer alltid att vara tacksam mot Umeå FC. Tyvärr så nådde vi aldrig Superettan men min tid här har varit underbar, säger och och avslutar:
– Jag vill tacka alla mina lagkamrater, all personal i klubben och supportrarna för stöttningen. Jag har trivts fantastiskt bra!