Spelartruppen har plockat fram de fyra spelarna som de tycker varit bäst under säsongen. Nu är det din tur att plocka ut den bästa. De fyra nominerade är Aurelien Norest, Anton Eriksson, Alexis Bbakka och Dillan Ismail.

Du lägger din röst via Umeå FC:s sociala kanaler:
Twitter: @umeafc
Instagram: @umeafc
Facebook: /umeafcofficiella

Omröstningen håller på fram till torsdag 22/11 kl. 23.59.59.

1. Hur känns det att bli nominerad till det här priset?
2. Vad säger du själv om din insats i år?

Dillan Ismail

Dillan Ismail. Foto: Jan Hofverberg

1. – Det känns såklart oerhört kul att få bli nominerad till detta pris. Jag har jobbat hårt denna säsong för att hela tiden fortsätta utveckla mitt spel, men även mitt ledarskap. Att få bli nominerad ger mig känslan av att mina insatser och det hårda arbete jag lagt ner under detta år har haft stor betydelse och uppskattats av lagkamrater samt supportrar.

2. – Jag känner mig nöjd med hur jag presterat i år sett över en säsong. Självklart hade jag önskat att vi hade kunnat ta kvalplatsen upp mot Superettan men jag vill tro att jag har påverkat det jag kunnat påverka med mitt spel och ledarskap.
Jag känner att jag tagit större kliv detta år, framför allt i mitt spel med bollen. Jag upplever att jag pga detta kunnat utgöra ett större hot offensivt i sättet jag fördelar passningar men även med bollen högre upp i banan.


Aurelien Norest

Aurelien Norest. Foto: Jan Hofverberg

1. – För att vara ärligt så trodde jag inte detta, att bli nominerad till årets spelare redan första säsongen med Umeå FC. Hur som helst så känner jag en väldig stolthet att mina lagkamrater, tränare och folk i vår organisation har röstat på mig. För mig betyder det mycket att få uppskattning för det arbete jag lägger ner.

2. – Jag tycker att jag inledde säsongen lite långsamt då jag fick spela mittfältare istället för mittback. Jag fick ge det tid och anpassa mig för att komma in i det. Sen åkte jag på en skada som höll mig borta i fem matcher. Allt det gjorde att min start blev lidande, men jag höll mitt fokus uppe och jobbade stenhårt. Efter det så tycker jag att hela laget spelade bra och det gjorde att jobbet på mittfältet blev lättare.


Anton Eriksson

Anton Eriksson. Foto: Jan Hofverberg

1. – Det känns såklart bra. Det har varit många duktiga spelare i år så det känns väldigt roligt att få bli nominerad.

2. – Det har varit en väldigt rolig säsong, Det har varit både lite upp och ner men i det stora hela tycker jag det har det gått bra.


Alexis Bbakka

Alexis Bbakka har just rullat in 1-0. I bakgrunden Seif Kadhim. Foto: Jan Hofverberg

1. – Det känns väldigt hedrande och bra! När dina lagkamrater röstar så känns det extra hedrande. Såklart att jag är stolt.

2. – Jag tycker att jag hade mina ”ups and downs” men överlag är jag nöjd med min säsong. Jag har behållit fokus och jobbat hårt. Min prioritering är att laget ska vinna och jag gör det jobb som krävs, både offensivt och defensivt.