Motivation slår klass brukar man säga. Precis så var det när Umeå FC förlorade säsongens sista hemmamatch mot ett desperat Nyköping BIS.

Det märktes tidigt vilket lag som spelade med kniven mot strupen. Visst, Umeå FC skapade inledningsvis de hetaste målchanserna men det var Nyköping BIS som var det påkopplade laget. En misslyckad inspark av Andriy Fedorenko och en skicklig individuell prestation av Enis Ahmetovic och det var 1-0 till gästerna efter 30 minuters spel.

Umeå FC jagade en kvitteringen men istället så slarvade man igen och Oscar Carlsson gjorde snyggt 2-0 för Nyköping. Umeå FC fick förvisso in en reducering genom Alexis Bbakka men närmare kom aldrig. Nyköping tog tre livsviktiga poäng i kampen om en Division 1-plats nästa säsong samtidigt som Umeå FC får ta nya tag i den sista matchen för säsongen, Rynninge borta.

Umeå FC – Nyköping BIS 1-2 (0-1)
Målen:
0-1 (30) Enis Ahmetovic, 0-2 (84) Oscar Carlsson, 1-2 (90) Alexis Bbakka (Victor Kamf)
Varningar Umeå FC: Alex De Carolis, Mikael Wikström Nyköping BIS:
Publik: 172
Så spelade Umeå FC:
Andriy Fedorenko
Adel Ziarat, Aurelien Norest, Alex De Carolis
Henrik Millbert, Erik Lundström, Isaac Freitas da Silva, Seif Kadhim
Mikael Wikström (ut 65), Alexis Bbakka, Simon Mårtensson (ut 77)
Ersättare: Felix Marklund, Emil Johansson (in 65), Albin Bäckström, Yoel Embaye, Tobias Stridsman, Victor Kamf (in 77)