Förra helgen förlorade Umeå FC Akademi mot IFK Umeå med 0-2 i det första kvalmötet till division 2. På lördagen möts lagen igen och vi kollade läget med målvakten Marcus Hällgren inför årets viktigaste match. 

Förlust mot IFK Umeå i det första mötet. Vad säger du om er prestation?
– Jag tycker vi gör en helt okej prestation. Det var svårspelat på grund av vädret, men vi skapar minst lika många målchanser som de och förtjänade ett bättre resultat än 0-2. IFK Umeå utnyttjade de lägen de fick lite bättre vilket avgjorde matchen.

Vad tar ni med er från förra matchen?
– Jag tycker vi tar med oss en bra känsla. Vi känner att vi kan åka till Vildmannavallen och göra tillräckligt många mål för att ta oss vidare. Vi vill visa att vi kan mäta oss även med lag från högre divisioner.

Vad blir nyckeln till ett bra resultat på lördag?
– Nyckeln för oss blir att hålla ett tätt försvarsspel. Vi vet att vi har kapacitet att göra många mål framåt, så får vi bara stopp på deras offensiv har vi goda möjligheter.

Hur har träningsveckan varit?
– Träningsveckan har varit bra. Vi har haft en avslappnad känsla i truppen inför matchen och det har varit bra fart under hela veckan.

IFK Umeå – UFC Akademi
Lördag 3/11 kl. 14.00
Vildmannavallen