Det var vinna eller försvinna som gällde för Umeå FC:s del. Men ett effektivt Syrianska blev för svåra, Umeå FC förlorade med 3-1 och kvaldrömmen till Superettan är över.

Redan efter elva minuter gjorde Syrianska 1-0, det efter en fripark som Moses Mukinde skarvade in i bortre hörnet. Umeå FC skapade lägen för en kvitteringen men lyckades inte få till det vid de avgörande läget.

Efter en stark start av den andra halvleken så kom Syrianskas 2-0 som en kalldusch. Samma Mukinde skarvade in ett misslyckas skott och uppförsbacken var nu lång och brant. Men ett försök gjorde man och med fyra minuter kvar kom reduceringen av Alexis Bbakka, men det hjälpte inte. Seth Hallberg satte spiken i kistan från straffpunkten och matchen slutade 3-1 till Syrianska.

Umeå FC – Syrianska FC 1-3 (0-1)
Målen: 0-1 (11) Moses Mukinde, 0-2 (57) Moses Mukinde, 1-2 (87) Alexis Bbakka (Mikael Wikström), 1-3 (90+1) Seth Hallberg (straff)
Varningar Umeå FC: Alexis Bbakka, Emmanuel Yeboah Syrianska FC: