Säsongens viktigaste matchen står för dörren. Vi kollade pulsen på lagkapten Dillan Ismail inför matchen mot Syrianska FC.

En väldigt stark seger förra helgen mot Sandviken. Vad säger du om matchen?
– Första halvlek var inte speciellt högkvalitativ. Vi föll ner i Sandvikens tempo och blev bekväma i det. Till andra halvlek skruvade vi upp tempot rejält och den halvleken är nog kanske de bästa 45-minuterna vi har gjort denna säsong. Vi höll ett högt tempo i passningsspel och våra aktioner utan boll samtidigt som vi var stabila defensivt.

Nu väntar Syrianska, en match som blev 1-1 i våras. Vad kommer du ihåg från den matchen?
– Jag minns att Syrianska var offensivt väldigt skickliga. De anföll med mycket spelare och hade en bra dynamik sinsemellan som ställde till det i försvarsspelet. Jag minns att de hade en man mindre och trots detta kunde de hota offensivt. Vi lyckades aldrig ta med 3 poäng därifrån och ett 1-1 resultat kändes rättvist.

Nu väntar en vinna-eller-försvinna-match. Hur kul är dom matcherna att spela?
– Dessa matcher är de absolut roligaste och mest inspirerande att spela. Utan tvekan. Mycket tillkommer också i matcher med sådan dignitet – publik, prestige, mental press, högre kravbild osv. Men jag tror att man får bryta ner det till att det är vi själva som har placerat oss i den situation vi är i nu och de möjligheter som tillkommer med det. Det finns 12 lag bakom oss som gärna hade bytt plats med oss för att få spela om det som står i potten. Vi måste ta tillfället i akt och verkligen njuta av matchen imorgon. Detta har vi förtjänat.

Vad blir viktigt för att få med sig ett bra resultat?
– Vi ska fortsätta vara stabila defensivt över hela planen som vi lyckats med väldigt bra senaste 4-5 matcherna. Sedan ska vi även fortsätta den fina trend vi haft offensivt – dvs spela med ett högt tempo, bryta genom lagdelar och skapa målchanser nog för att vinna matchen.

Hur tycker du träningsveckan varit?
– Den har varit bra. Vi har fått köra på ordentligt hela veckan.


Truppläget
Aurelien Norest är avstängd. Jens Stigedahl saknas på grund av en armskada. Modou Lamin Sillah är fortfarande borta på grund av sin hälskada.