Umeå FC fortsätter att hålla kvaldrömmen vid liv, det efter en imponerande 2-0-seger i bortamötet mot Sandvikens IF.
– En otroligt stark och viktig seger för oss, säger Seif Kadhim.

På förhand var det en väldigt tuff uppgift för Umeå FC. I efterhand stod man där med en 2-0-seger efter en väldigt solid insats. Umeå FC:s insats mot Sandviken var inget annat än perfekt.
– Om vi förlorat så hade vi fått logga ut från säsongen och det ville vi inte. Nu håller vi serien vid liv och har en otroligt rolig avslutning att se fram emot, säger Seif Kadhim och fortsätter:
– Vi var riktigt stabila och det var en stark seger av oss. Vi kom också väldigt förberedda till matchen, vi visste hur de ville spela och lyckades stänga ner dem.

I och med segern så är nu Umeå FC delad trea i Division 1 Norra, tre poäng bakom tvåan Syrianska som dock har en match mindre spelad. Just Syrianska står för motståndet kommande helg hemma på Umeå Energi Arena för Umeå FC:s räkning. Inget annat än ett hyperintressant möte.
– Det blir en fantastisk match och nu är det dags för folket i Umeå att verkligen sluta upp och komma till ”Vallen” för att stötta oss – det finns inga ursäkter längre, avslutar Kadhim.

Sandvikens IF – Umeå FC 0-2 (0-0)
Målen: 0-1 (56) Henrik Millbert (Seif Kadhim), 0-2 (59) Seif Kadhim (Henrik Millbert)
Varningar Sandvikens IF: Marcus Hägg, Gustav Thörn Umeå FC: Aurelien Norest
Publik: 361
Så spelade Umeå FC:
Andriy Fedorenko
Adel Ziarat, Dillan Ismail, Jens Stigedahl
Henrik Millbert, Anton Eriksson, Aurelien Norest, Seif Kadhim (ut 79)
Erik Lundström (ut 85), Alexis Bbakka (ut 75), Simon Mårtensson
Ersättare: Alex De Carolis (in 79), Isaac Freitas da Silva (in 75), Mikael Wikström (in 85), Emil Johansson, Emmanuel Yeboah