Det är fem matcher kvar av årets säsong och Umeå FC spelar åter igen med kniven mot strupen för att haka på i toppen. Vi kollade läget med Aurelien Norest inför matchen mot Assyriska.

Skön seger senast mot Karlslund (3-0), hur tycker du att matchen var?
– En stabil insats från vår sida. Vi var starka över hela banan och följde matchplanen till punkt och pricka under hela matchen. Det kändes bra efter matchen

Nu väntar Assyriska, en lag ni vann mot under våren (2-1). Vad kommer du ihåg från den matchen?
– Det är ett individuellt skickligt lag som vill spela med bollen längs backen. Det var en tuff match och såklart skönt att få med oss alla tre poängen den gången.

Vad krävs för att få samma utgång på söndag?
– Att vi följer vår matchplan och att vi visar samma lust och beslutsamhet som vi har visat de tre senaste matcherna. Det är ingen hemlighet, vi kan vara väldigt solid bakåt och vi jobbar som ett lag och samtidigt vara väldigt farliga offensivt om vi spelar snabbt och enkelt. Det är bara upp till oss att visa det på söndag.

Hur tycker du att träningsveckan varit?
– Det har varit en kanonvecka. Laget känns harmoniskt, trivs med varandra och vi ser fram emot de här fem sista matcherna. Men först, fullt fokus på söndagen!


Truppläget
Anton Eriksson saknas då han är på landslagsuppdrag. Emil Johansson, Victor Kamf och Yoel Embaye spelar med UFC Akademi i kvalmatchen till Division 2 mot Frösön. Modou Lamin Sillah saknas fortfarande pga sin skadade häl. Glädjande är att Dillan Ismail är tillbaka från avstängning.