Umeå FC:s dröm om Superettan fortsätter efter man besegrade topplaget Carlstad United med 2-1 på hemmaplan under söndagen.

Topplagen Umeå FC och Carlstad United bjöd på en spännande och händelserik match. Umeå FC började lite försiktigare än bortalaget och skapade inte så mycket i de första minuterna, men det var hemmalaget som tog ledningen efter Emmanuel Yeboahs kanonskott som satt i målvaktens vänstra kryss i den 26:e spelminuten.

Tio minuter senare lyckades bortalaget kvittera till 1-1 vilket också var halvtidsresultatet.

I den andra halvleken kom Umeå FC vassare ut och gjorde det jobbigt för gästerna. Redan i den 51:a minuten utökade UFC till 2-1 genom kapten Dillan Ismail på straff efter att målkungen Simon Mårtensson blivit nedriven.

Umeå FC jagade på och försökte gång på gång hota bortalaget och kunde ha gjort ytterligare mål men matchen slutade 2-1 till Umeå FC som fortsätter att haka på i toppen. Avståndet till tvåan Syrianska (kvalplats) är nu sex poäng.
– Härligt att vinna direkt efter matchen mot Linköping. Vi gjorde en bra prestation idag och vi mötte ett bra lag som har rörliga och skickliga spelare och jag tycker att vi anpassade oss jättebra efter dem, säger UFC-tränaren Magnus Henrysson som berömmer hela laget för en kanoninsats.
– Vi har haft två tuffa veckor och det känns jätteskönt att vinna idag. Vi gjorde ett bra defensivtjobb i den första halvleken och vi skapade många lägen i andra halvlek. Jag är stolt över hela laget, säger kapten Dillan Ismail.

I nästa omgång gästar Umeå FC Karlslunds IF.

Umeå FC – Carlstad United 2-1 (1-1)
Målen: 1-0 (26) Emmanuel Yeboah (Simon Mårtensson), 1-1 (36) André Jernberg, 2-1 (51) Dillan Ismail (straff).
Publik: 235 på Umeå Energi Arena
Varningar Umeå FC: Alexis Bbakka, Dillan Ismail, Isaac Freitas da Silva Carlstad United: Oscar Lander.
Så spelade Umeå FC:
Andriy Fedorenko
Adel Ziarat, Dillan Ismail, Jens Stigedahl
Henrik Millbert, Aurelien Norest, Anton Eriksson, Seif Kadhim
Emmanuel Yeboah (ut 75), Alexis Bbakka (ut 90+1), Simon Mårtensson (ut 80).
Ersättare: Felix Marklund, Alex De Carolis, Isaac Freitas da Silva (in 80), Erik Lundström, Mikael Wikström (in 75), Emil Johansson, Victor Kamf (in 90+1)