På ett fruktansvärt blåsigt Täfteborg gjorde Umeå FC jobbet och avancerade till DM-final efter en 4-0-seger mot Täfteå IK.

Det var inga lätta förhållanden för de båda lagen i onsdagens DM-semifinal. Det var näst intill stormbyar som välkomnade spelarna och fotbollskvalitén blev därefter. Täfteå, hänförda av medvind i den första halvleken, skapade några halvfarliga lägen då främst från vänsterkanten genom den förra Umeå FC-spelaren Axel Fällman. Men i slutskedet av den första halvleken var det Umeå FC som gjorde ledningsmålet. Simon Mårtensson höll sig påpassligt framme och stötte in 1-0 till bortalaget.

Den andra halvleken var endast 10 minuter gammal innan Alexis Bbakka tryckte in 2-0 för gästerna. Umeå FC bytte stora delar av startelvan i den andra halvleken. En av de som byttes in var Victor Kamf. Han tryckte in både 3-och-4-0 innan matchen var slut.

På minuskontot så klev Isaac Freitas da Silva av med en känning i sitt baksida lår som han har haft problem med tidigare. Även Dillan Ismail klev av med en lättare stukning.

Umeå FC är i och med segern vidare till DM-final, en final som kommer att spelas mot antingen Team TG eller Skellefteå FF. Den semifinalen är ihopslaget med lagens seriemöte som går av stapeln i Skellefteå på lördag.

Täfteå IK – Umeå FC 0-4 (0-1)
Målen:
0-1 (39) Simon Mårtensson (Alexis Bbakka), 0-2 (55) Alexis Bbakka, 0-3 (72) Victor Kamf (Albin Bäckström), 0-4 (82) Victor Kamf (Seif Kadhim)