UFC Akademi är tillbaka på vinnarspåret efter förra helgens förlust mot Holmsund. Kiruna besegrades med 3-0 hemma på Nolia.

Förlustsviten blev inte långvarig för UFC Akademi. Yoel Embaye, som var tillbaka från avstängning, gav UFC Akademi ledningen efter halvtimmen. Ett mål som gjorde att han klev upp i ensam ledning i Division 3:s skytteliga på 20 mål.

Tio minuter in i den andra halvleken gjorde Embaye sitt 21:a mål när han slog till på frispark. Om det fanns en gnutta hopp för Kiruna till att hitta en vändning så släcktes det med kvarten kvar då Azamat Ismoilov drabbades av en utvisning. I den 82:a minuten punkterade Jacob Ottosson tillställningen när han satte 3-0.

UFC Akademi är fortfarande tvåa i tabellen, en poäng efter Sandvik. I nästa omgång väntar Lycksele IF på bortaplan.

UFC Akademi – Kiruna FF
Målen:
1-0 (31) Yoel Embaye, 2-0 (55) Yoel Embaye, 3-0 (82) Jacob Ottosson