Det var en match mellan David och Goliat, men efter 45 minuter var det helt jämt. Sedan vaknade Umeå FC och smällde in fyra bollar i andra halvlek och vann tillslut med 5-1 mot Lycksele IF. Nu väntar Täfteå IK i DM-semifinal.

Till en början gick allt enligt plan. Redan i den första spelminuten sprang sig Victor Kamf fri och rullade in 1-0. Då trodde nog alla på Tannens IP att detta skulle rinna iväg. Men Lycksele kom tillbaka och i den 21:a spelminuten kvitterade genom Gino Berg. 1-1 var också ställningen efter 45 minuter.

I den andra halvleken la dock Umeå FC in en högre växel. Inbytte Seif Kadhim skruvade in en frispark sju minuter in och sedan nickade han in 3-1 efter Albin Bäckströms fina inlägg. Simon Mårtensson utökade till 4-1 när kvarten återstod och sedan satte Adel Ziarat 5-1 från straffpunkten, hans första mål i UFC-tröjan, vilket också blev slutresultatet.

Nu väntar Täfteå IK i DM-semifinalen för Umeå FC.

Lycksele IF – Umeå FC 1-5 (1-1)
Målen:
0-1 (1) Victor Kamf, 1-1 (21) Gino Berg, 1-2 (52) Seif Kadhim, 1-3 (64) Seif Kadhim, 1-4 (72) Simon Mårtensson, 1-5 (84) Adel Ziarat (straff)