Det vankades toppmöte mellan UFC Akademi och IFK Holmsund på klassiska Kamratvallen. Hemmalaget drog det längsta strået efter två mål av amerikanen Alton West. Matchen slutade 2-1.

Inför dagens match låg ledde UFC Akademi division 3, sju poäng före trean IFK Holmsund. Men det var IFK Holmsund som inledde starkast och tog också ledning i slutet av den första halvleken genom Alton West.

I inledningen av den andra halvleken drabbades hemmalaget av en utvisning när Joakim Stigedahl, bror till UFC-spelaren Jens Stigedahl, drog ner en UFC Akademi-spelare och blev frilägesutvisad. Men istället för en kvittering så utökade Holmsund till 2-0 efter att Alton West hittat målet för andra gången.

UFC Akademi gnetade på och hittade också en reducering via en hörna men närmare kom man aldrig. Holmsund van derbyt med 2-1 och nu har det blivit en riktig Umeå-kamp uppe i toppen. Sandvik vann sin bortamatch mot Kiruna (3-1) och leder nu serien, en poäng före UFC Akademi. Fyra poäng bakom ligger IFK Holmsund.

IFK Holmsund – UFC Akademi 2-1 (1-0)