På söndag kommer Örebro-laget BK Forward och gästar Umeå Energi Arena. Vi kollade läget med Jens Stigedahl inför matchen.

Ni föll tungt mot Västerås förra helgen. Vad säger du om matchen?
– Det är alltid tungt att förlora men fanns ändå mycket positivt att ta med sig från den matchen. Vi gör en riktigt bra första halvlek där vi hade kunnat gått in i halvtid i ledning med lite annat flyt.

Vad tar ni med er från den matchen?
– Vi tar med oss det vi gjorde i första halvlek. Där dominerar vi matchen å skapar många målchanser.

Nu väntar BK Forward hemma, ett lag ni besegrade med 1-0 i våras på bortaplan. Vad kommer du ihåg från den matchen?
– Jag kom ihåg att vårt försvarsspel fungerade väldigt bra och det kändes stabilt matchen igenom. Vi vann bollen flera gånger högt i den matchen med vår höga press och det var så vårt mål tillkom också.

Vad blir viktigt på söndag om ni ska få med er ett bra resultat mot Forward?
– Viktigt i matchen blir vårt presspel som fungera så bra sist vi mötte dom. Samt ha bra balans i laget då vi har bollen eftersom BK forward är vass i deras kontringar.

Hur tycker du träningsveckan varit?
– Träningsveckan har varit bra. Så vi kommer väl förberedda inför matchen.


Truppläget
Emmanuel Yeboah är tillbaka efter avstängning. Anton Eriksson saknas då han är på landslagsuppdrag. Saknas gör också Modou Lamin Sillah (skadad) och Isaac Freitas da Silva (skadad)


Fri entré för alla studenter 
Vår samarbetspartner Bostaden välkomnar alla tillbaka till plugget med att bjuda på fri entré för alla studenter. Visa bara upp ditt student-ID eller kårlägg i entrén

Umeå FC – BK Forward
Söndag 9/9 kl. 13.00
Umeå Energi Arena