Det blev uttåg ur DM i kvartsfinalen mot Team TG. Gästerna vann med 3-0 men UFC Akademi imponerade.

Det framförallt i den första halvleken. Då spelade UFC Akademi riktigt bra fotboll och skapade även lägen att ta ledningen men utan utdelning. Närmast var Jens Olofssons skott som räddades av Team TG:s målvakt Felix Forsgren. Team TG fick och en bra chans i den första halvleken men Ludvig Marklunds skott gick i ribban. Ställningen efter 45 minuter var såldes 0-0.

Till den andra halvleken blev Team TG mer offensiva i sitt försvarsspel och gjorde det svårare för UFC Akademi. Gästerna fick också en tidig utdelning genom Stefan Lindmark. 2-0 kom med ca 20 minuter kvar att spela då Johannes Nilsson fick både en, två och tre chanser innan han tryckte upp bollen i nättaket
UFC Akademi, för dagen utan Victor Kamf, Emil Johansson och Yoel Embaye som inte får delta i DM pga att de är registrerade i Umeå FC, gjorde många byten i den andra halvleken och spelade i princip med ett renodlat U17-lag i slutet av matchen hade inte kraft forcera fram en reducering, istället gjorde Stefan Lindmark 3-0 med två minuter kvar vilket också blev slutresultatet.
– Första 45 tycker jag det är helt jämnt mellan två spelande lag. I andra blir vi lite trötta när ettan väl kommer. För de här unga killarna var det jättenyttigt att få se vad som krävs, spelmässigt gör vi det bra i många situationer även om vi var lite lätta, sa UFC Akademi-tränaren Jörgen Sundberg efter matchen.

UFC Akademi – Team TG 0-3 (0-0)