Umeå FC gästade serieledarna Västerås SK och åkte på en tung förlust under söndagen där siffrorna skrevs till 3-1 till Västerås SK.

Umeå FC var det bättre laget i den första halvleken då man skapade många farliga målchanser.
Umeå FC:s Mikael Wikström hade ett jätteläge när hans nick gick strax utanför. Efter det var Umeå FC än en gång nära att ta ledningen när Seif Kadhims hörna prickade Simon Mårtensson som nickade i ribban. Mårtensson var sedan framme på Bbakkas fina passning men skottet gick rakt på Anton Fagerström i VSK-målet.

Serieledaren Västerås var skakat under stora delar av den första halvleken, men trots det fick man in det psykologiska ledningsmålet efter knappa halvtimmen. Efter ett fint anfall hade Kartan Safari bara att sätta till foten för att göra 1-0.

Den andra halvleken var knappa sju minuter gammal när Filip Tronet snodde bollen av Umeå FC-försvaret och sköt, via Andriy Fedorenko, 2-0 till hemmalaget. Ännu en kalldusch för Umeå FC.

Kartan Safari gjorde sedan sitt andra och Västerås tredje mål för dagen när han nickade in 3-0 från nära håll.

Unge inhopparen Victor Kamf snyggade sedan till siffrorna när han klackade in 3-1. Ruskigt snyggt! Målet innebär Kamfs första mål i seriesammanhang.

Matchen slutade 3-1 till Västerås SK och Umeå FC ligger kvar på fjärdeplatsen.

Magnus Henrysson efter matchen:
– En sur förlust. En första halvlek där vi trycker ner Västerås. Vi har ett variationsrikt anfallsspel där vi spelar i djupled och sträcker deras lag. Vi kommer runt på kanterna för inläggspel. Vi har bollen och styr spelet på Västerås hemmaplan. Sedan på deras första chans så visar dom varför dom leder serien då de gör på deras enda möjlighet i första halvlek.
– Sedan i andra så försöker vi fortsätta med det höga presspelet och försöker få i en kvitteringsboll men mitt i vår press så kontrar dom in 2-0-bollen. Då ändras matchkaraktären rejält och Västerås tar över spelet då dom får energi. Sedan gör dom trean och då är det en rejäl uppförsbacke och vi tappar våra positioner och det är nära att det rullar in någon ytterligare boll.
– Sedan får vi in en reduceringsboll efter en hörna med ca tio minuter kvar och får lite tryck på dom, men Västerås är ett bra lag med en bred trupp som förtjänar att leda serien.

I nästa omgång tar UFC emot BK Forward den 9:e september på Umeå Energi Arena. Avspark redan klockan 13.00.

Västerås SK – Umeå FC 3-1 (1-0)
Målen:
1-0 (29) Kartan Safari, 2-0 (52) Filip Tronet, 3-0 (69) Karwan Safari, 3-1 (86) Victor Kamf (Alex De Carolis)
Varningar Västerås SK:Umeå FC: Dillan Ismail, Simon Mårtensson
Publik: 1477 på Solid Park Arena
Så spelade Umeå FC:
Andriy Fedorenko
Anton Eriksson, Dillan Ismail, Jens Stigedahl
Henrik Millbert, Erik Lundström, Aurelien Norest, Seif Kadhim (ut 74)
Mikael Wikström (ut 74), Simon Mårtensson, Alexis Bbakka (ut 84).
Ersättare: Erik Örnkloo, Alex De Carolis (in 74), Emil Johansson (in 84), Albin Bäckström, Yoel Embaye, Victor Kamf (in 74).