UFC Akademi är ny serieledare i Division 3 Norra Norrland efter krossen (9-0) mot Infjärden samtidigt som Sandvik förlorade skärgårdsderbyt mot IFK Holmsund (3-1).

På förhand var det toppen mot botten när Infjärden besökte Nolia fotbollsarena, och det syntes. Redan i matchminut fyra öppnade UFC Akademi målskyttet när duktige Jacob Ottossons skott styrdes in i nät via en bortaförsvarare. Sedan rann det på. Den första halvleken slutade hela 6-0 till hemmalaget.

UFC Akademi drog ner på tempot en aning i den andra halvleken och gjorde ”bara” tre mål under densamma. Matchen slutade hela 9-0! Självklart förtjänar hela laget beröm efter en sådan prestation men extra beröm till Albin Näslund, Jacob Ottosson och Max Wolf-Watz.

Det gör att laget är ny serieledare, två respektive sju poäng för skärgårdslagen Sandviks IK och IFK Holmsund efter att Sandvik idag vann derbyt mot Holmsund med 3-1. Noteras skall göras att Umeå FC:s assisterande tränare Jens Sjöström gjorde 3-0-målet för sitt IFK Holmsund.

UFC Akademi – Infjärdens SK 9-0 (6-0)
Målen:
1-0 (3) Självmål, 2-0 (11) Hugo Westerberg, 3-0 (30) Jacob Ottosson, 4-0 (39) Max Wolf-Watz, 5-0 (41) Victor Kamf, 6-0 (44) Victor Kamf, 7-0 (49) Yoel Embaye, 8-0 (85) Max Wolf-Watz, 9-0 (89) Yoel Embaye