På söndag väntar Västerås i ett hett toppmöte. Vi kollade pulsen på lagkaptenen Dillan Ismail.

Seger i derbyt mot Skellefteå senast, vad säger du om er prestation?
– Det var en stabil prestation av oss. Inledningsvis var det en ganska jämn match där Skellefteå till och med kanske var något bättre än oss de första 30 minuterna. Sett till skott på mål hade de ett övertag. Sista 15 min av första halvlek kunde vi ta över och skapa farligheter som med lite flyt kunde resultera i mål till oss.
– Andra halvlek var bra rakt igenom. Målet kom efter cirka fyra minuter vilket var logiskt. I 75:e min får vi en utvisning och därefter handlade det om att försvara ledningen. En stabil prestation!

Nu väntar Västerås, ett lag ni vann mot på våren med 2-0. Vad kommer du ihåg från den matchen?
– Det var en fartfylld match med hög kvalité. Det brukar vara så när vi spelar mot Västerås. Jag minns att vi gjorde en riktigt gedigen försvarsinsats över hela planen. Vår höga press den matchen gav god effekt och vi kunde vinna bollen högre upp i banan flera gånger. Sedan var vi väldigt effektiva offensivt vilket resulterade i två kvalitativa mål.

Hur vill du att ni agerar på söndag?
– Vi ska agera som en enhet och se till att applicera det vi tränat på under veckan på planen. Att möta Västerås borta är kanske säsongens tuffaste bortamatch och vi har inte råd att falla ur ramarna för långa perioder under matchen för då straffar det sig. Vi behöver ha tålamod i vårat försvarsspel och se till att ha en god dynamik och kreativitet i anfallsspelet.

Vad blir viktigast för att få med sig ett bra resultat?
– Som jag nämnde innan, så tror jag att det handlar om tålamod och disciplin. Matchbilden kanske inte går mot det håll vi hoppas för så då gäller det att ha tålamod och disciplin i det vi gör under dessa perioder. Sedan måste förvalta de bra perioder vi har under matchen för att kunna få med oss något från Västerås. Vi åker givetvis dit för tre poäng.

Hur tycker du träningsveckan varit?
– Just denna träningsvecka har varit kortare då vi spelade mot Skellefteå i veckan. Men de träningspass vi har gjort har varit kvalitativa och med god intensitet. Jag upplever att hela truppen är väl förberedd inför matchen på söndag!


Truppläget
Saknas gör Emmanuel Yeboah (avstängd), Adel Ziarat (sjuk), Modou Lamin Sillah (skadad) och Isaac Freitas da Silva (skadad)

Västerås SK – Umeå FC
Söndag 2/9 kl. 16.00
Solid Park Arena
Se matchen här!