Umeå FC kan stolt presentera en lunchföreläsning med Umeåsonen och Paradox Interactive styrelseordförande Fredrik Wester.

2004 köpte Umeå-sonen Fredrik Wester dataspelsföretaget Paradox för en krona. Fem år senare var han snubblande nära game over. I dag är han Sveriges senaste it-miljardär och Paradox Interactive är Nordens högst värderade spelbolag på börsen med 16,5 miljarder kronor.
– Att vi har lyckats få hit Fredrik på en föreläsning är fantastiskt. Han har gjort en otrolig resa med Paradox där han byggt upp företaget från att vara konkursmässigt till det är idag, säger Umeå FC:s ordförande Håkan Bäckström.

Föreläsningen går under rubriken ”Ledarskap i kunskapsföretag” och Fredrik kommer att ta oss genom den resa som Paradox Interactive gjort, insikter och organisationsförändringar samt vilka deras största utmaningar är idag.

Föreläsningen går av stapeln fredag den 21 september på Nolia.
– Ur ett entreprenör-perspektiv är detta en av årets mest intressanta föreläsningar i Umeå, menar Bäckström.

Är du eller ditt företag intresserade att komma på lunchföreläsningen med Fredrik Wester så kontaktar ni Umeå FC:s säljare Erik Lundström på erik@ufc.wpstagecoach.com.

Artiklar om Fredrik Wester:
Café 28/8 2017 42-årige Fredrik är Sveriges okände spelmiljardär
Veckans Affärer 31/5 2016 Spelnörden från Umeå blev just Sveriges senaste techmiljardär
DI Digital 14/10 2017 Paradox vd: 2004 köpte vi bolaget för 1 krona