UFC Akademi besegrade Notvikens IK med 4-1 (1-1) på ett blåsigt Vildmannavallen. En seger som gör att man befäster andraplatsen i Division 3 Norra Norrland.

Som i så många matcher under säsongen så var det UFC Akademi som ägde spelet och ett Notviken som backade hem och satsade på kontringar. En taktik som inledningsvis var effektiv för bortalaget. Efter ett misstag i UFC Akademis backlinje kunde Notvikens Bill Magnus Johansson lobbskjuta in ledningsmålet bakom en chanslös Marcus Hällgren i UFC Akademi-målet.

UFC Akademi fortsatte pressa tillbaka Notviken och i den 37:e minuten snodde Jacob Ottosson bollen av en motståndarback och försökte, ensam med målvakten, både en och två gånger men den vid det tredje försöket dök Yoel Embaye upp och tryckte in bollen i nättaket, 1-1.

I inledningen av den andra halvleken ökade UFC Akademi tempot, främst Max Wolf-Watz fart på högerkanten rev upp stora sår i Notviken. I minut 60 tog hemmalaget också välförtjänt ledningen. Jon Renströms fina hörna prickade en Notviken-spelare som olyckligt styrde in bollen i eget mål.

Efter målet blev UFC Akademi passiva och Notviken hittade ett par farliga lägen. Det bästa läget fick man i den 70:e minuten men Hällgren gjorde en fantastisk dubbelräddning. Istället kunde Yoel Embaye avgöra tillställningen då han petade in Jacob Ottossons skott på mållinjen. I matchens sista minut gjorde inhoppande Isac Örnberg 4-1.

Alla i hemmalaget förtjänar beröm men ett extra plus till slitvargarna Albin Näslund och Jacob Ottosson, löpstarke Max Wolf-Watz och tvåmålsskytten Yoel Embaye.

UFC Akademi – Notvikens IK 4-1 (1-1)
Målen:
0-1 (27) Bill Magnus Johansson, 1-1 (34) Yoel Embaye, 2-1 (61) Självmål, 3-1 (89) Yoel Embaye, 4-1 (90+1) Isac Örnberg