I veckan genomförde Umeå FC, för första gången, ProCamp i samarbete med Umeå Entreprenad. En lyckoträff för alla inblandade.
– Det har varit en fantastiskt bra vecka, säger tränare Andrée Jeglertz.

Det var första gången som Umeå FC arrangerade ProCamp i samarbete med Umeå Entreprenad, en träningsvecka för ungdomar födda 2002 och 2003.
– Vi har aldrig haft en verksamhet för ungdomar i 15-årsåldern. De äldsta i Sommarakademin är 14 år och de yngsta i UFC Akademi är 16 år så där hade vi en lucka och vi har funderat länge på vilken slags verksamhet vi skulle kunna bedriva. Vi tror på detta, sade A-lagstränaren Andrée Jeglertz innan campen.

Ett annat syfte med Campen var att killarna skulle få känna på livet som ett riktigt fotbollsproffs.
– Att ge spelarna en bild av hur det fungerar i en allsvensk- eller utländsk proffsklubb, både hur vardagen ser ut samt hur man bygger träningar inför en match, berättar Jeglertz och fortsätter:
– Alla dagar började med samling och frukost kl 07.30. Efter den var det genomgång av gårdagens träning med tillhörande videoklipp samt tema från dagens pass. Träningen varade i i två timmar och efter passet var det gemensam utvärdering av träningen samt lunch.

Träningsveckan avslutades på med matchspel.
– Eftersom matchdag var torsdag byggdes passen upp med anfallsspel dag ett, försvarsspel dag två samt individuell träning och sista tredje delen dag tre. Torsdagen blev sedan 15-minuters-matcher med indelning i tre olika lag.
– Vi utgick ifrån det sätt att spela som alla UFC-lag spelar idag.

Alla träningar under veckan har även filmats och och skickats ut till alla deltagare på eftermiddagen för att de ska kunna se sig själv spela.

Summa summarum är Jeglertz väldigt nöjd med veckan och riktar även en eloge till spelarna och dess klubbar.
– Vi ledare tycker det har varit en fantastiskt bra vecka. Väldigt många bra utbildade spelare med tekniska och taktiska färdigheter som varje dag visade på ett stort engagemang, vilja att lära samt gott kamratskap. Det visar på att många föreningar och ledare i Umeå gör ett bra jobb med sina ungdomar och ger dem en bra bas för framtiden. Jag hoppas att vi i Umeå FC kan hjälpa till att fortsätta stimulera dessa killars utveckling.
– Jag tror och hoppas att killarna har fått extra inspiration och driv för att någon dag få leva i en riktig PRO-camp där varje dag handlar om fotboll. Det är få förunnat men fullt möjligt för alla!

Han riktar även ett stort tack till Umeå Entreprenad som var samarbetspartner för ProCampen.
– Vi är väldigt glada över att de stöttade det här nya konceptet med att vi dels kunde hålla ner anmälningsavgiften men även att dom ser en vinning i den här typen av evenemang. Det värmer.