Inför säsongen skrev han på ett lärlingskontrakt med Umeå FC. Nu har 19-årige anfallaren Victor Kamf skrivit på sitt första a-lagskontrakt med klubben. Kontraktet är skrivet på 2,5 år.
– Det är någonting som jag strävat efter ända sedan jag kom till föreningen, säger han.

Victor kom till Umeå FC:s organisation inför förra säsongen från moderklubben IFK Umeå och han känner att det var rätt steg.
– Min tid här har inte bara varit lärorik, den har även varit riktigt rolig och jag har blivit bemött riktigt bra från alla ifrån både Akademin och A-laget sen jag kom.

Kamf har öst in mål för UFC Akademi sedan ankomsten där han för tillfället leder division 3 norra Norrlands skytteliga på imponerande 17 gjorda mål.
– Jag skulle nog säga att målskyttet är en av mina främre styrkor. Nu kommer jag även ställas mot svårare motstånd så då måste jag bli mycket mer effektiv eftersom målchanserna inte lär bli lika många som i div 3, säger han och fortsätter:
– Jag har alltid spelat forward och älskat att göra mål, vissa säsonger har blivit mer än andra men den här säsongen har det blivit en del med mål iallafall.

Nu blir han anfallskollega med bland annat Umeå FC:s stora målskytt Simon Mårtensson. En stor inspirationskälla för sin framtida utveckling menar Victor.
– Jag kan lära mig väldigt mycket av honom, speciellt hans förmåga att va på rätt plats och göra rätt löpningar. Jag försöker lära mig så mycket jag kan av han och andra anfallare varje träning.

Med en helt färskt a-lagskontrakt i handen så snäppas nu målsättningen upp för den unge anfallaren.
– Mina personliga målsättningar under hösten är att kunna få speltid och kunna hjälpa laget i toppstriden till uppflyttning.

Andrée Jeglertz om Victor Kamf:
– Har en förmåga att göra mål, i alla möjliga vinklar och situationer. Att kunna vara på rätt ställe vid rätt tidpunkt är en egenskap som saknas hos många forwards idag, eftersom de förväntas göra många andra saker i spelet. Vi ska jobba med att utveckla hans delaktighet i spelet utan att tappa hans spetsegenskaper i och runt straffområdet.

Victor Kamf skrev inför säsongen på ett lärlingskontrakt med Umeå FC. Skillnaden mellan ett lärlingskontrakt och ett a-lagskontrakt är att under ett lärlingskontrakt är man skriven i UFC Akademi och under ett a-lagskontrakt är man skriven i Umeå FC. Dvs så är Victor nu uttagningsbar i Division 1 med möjlighet till spel även i UFC Akademi (Division 3).