Umeå FC har gjort klart med den unga mittfältaren Tobias Stridsman, 19. Han kommer senast från allsvenska IK Sirius organisation. Kontraktet är skrivet på 1,5 år.

Tobias Stridman är född och uppvuxen i Kiruna, spelat i IK Sirius sedan tre år tillbaka och är nu klar för Umeå FC.
– Laget verkar som ett bra gäng med en god sammanhållning och bra energi. Det finns mycket kvalité, säger han.

Tobias flyttade till Uppsala och IK Sirius då han började gymnasiet och han är nöjd med beslutet.
– Sirius har tagit väl hand om mig de tre år som jag har varit i Uppsala. De har lärt mig mycket fotboll och visat hur en klubb på hög nivå arbetar.

Han kommer ursprungligen från Kiruna och spelade där under alla sina ungdomsår innan han tog beslutet att vid 16 års ålder att flytta till Uppsala och IK Sirius
– Jag tillhörde deras akademi och den senaste säsongen har jag spelat med U19/U21. Gymnasiet tog slut tidigare i år och jag kände att jag behövde nya utmaningar i en ny klubb.

Hur beskriver du dig själv som fotbollsspelare?
– Jag ser mig själv som en pålitlig spelare som spelar enkelt och gillar att ha bollen för att kunna utmana motståndarna.

Andrée Jeglertz om Tobias Stridsman:
– En kille som varit i en allsvensk förening de senaste året, IK Sirius, men valt att studera i Umeå kommande år. Med sina norrländska rötter och sin ålder passar han bra in i den profil vi söker på spelare till vårt kommande Umeå FC som vi vill ska ha en stor norrländsk prägel.
– Som spelare är det en central mittfältare med bra passningsfot, fysiska egenskaper att delta både i anfallsspel och försvarsspel samt ett driv att vilja bli bättre och ta nästa steg i sin karriär.