Umeå FC Akademi vann mot Ohtana/Aapua FF när höstsäsongen drog igång under lördagen. Slutsiffrorna skrevs till 4-1 till Umeålaget inför 120 åskådare på Nolia. UFC Akademi ligger på en andraplats och endast en poäng från förstaplatsen.

Umeå FC Akademi hade matchen under kontroll i 90 minuter och kunde besegra gästerna Ohtana/Aapua utan något problem.
Jacob Ottosson gav hemmalaget ledningen efter han fick inlägg av Max Wolf-Watz i den 19:e spelminuten.
Umeålaget utökade sin ledning efter Yoel Embaye vände sig bort sin motståndare och tryckte in bollen.

I den andra halvleken fortsatte UFC Akademi jaga på och tvingade motståndarna att koncentrera sig på försvarsspel. 3-0-målet kom väldigt tidigt i den andra genom Victor Kamf som rullade in bollen i mål efter en fin passning av Yoel Embaye.

Bortalaget reducerade till 3-1 efter en hörna, men målet skrämde inte hemmalaget som fortsatte kontra snabbt och spela smart. Vid fler tillfällen var man nära att utöka ledningen men bortalagets målvakt Felix Pekkari ville inte släppa in något mål till, men han kunde ändå undvika 4-1-målet av talangen Yoel Embaye som gjorde sitt andra mål för dagen.
– Det kändes som att de var nöjda med 0-0 när de hade det, då de inte försökte göra så mycket framåt, men de orkade inte efter vi gjorde 3-0, säger UFC Akademi-tränaren Jörgen Sundberg som tyckte att man kunde ha gjort fler mål.
– Det var närmare 10-1 än det var 4-2.

UFC Akademi – Ohtana/Aapua FF 4-1 (2-0)
Målen:
1-0 Jacob Ottosson, 2-0 Yoel Embaye, 3-0 Victor Kamf, 3-1, 4-1 Yoel Embaye.
Publik: 120 på Nolia