Under förra helgen var UFC Akademi i Skellefteå och deltog i Nordic Elite Trophy i klassen P17. En turnering som man tillslut gick segrande ur.

Nordic Elite Trophy, även kallad NET, är en turnering för Nordsvenska, Nordfinska och Nordnorska akademier och arrangeras av Skellefteå FF och Östersunds FK.
– Syftet med cupen var att få möta annat motstånd än i serien och dessutom få möta tuffare motstånd. Dessutom måste vi, för att närma oss lagen i söder, spela betydligt fler matcher, säger akademichefen Mathias Johansson.

Man inledde turneringen med en meriterande 2-1-seger mot allsvenska Östersunds FK.
– Vi är inte riktigt med från start i den matchen och får ett baklängesmål efter 8 minuter. Efter det spelar vi upp oss och vinnner en komfortabel seger, berättar Johansson.

Man besegrade sedan Alvik med hela 8-0 innan man tog hem gruppsegern efter en straffvinst mot finska SJK.
– Matchen blir lite speciell då finnarna får två röda kort. Efter det står hela deras lag i stort sett i straffområdet och väntar på oss och vi lyckas inte trycka dit bollen.
UFC Akademi vann gruppen i och med det oavgjorda resultatet men domaren ville ändå att straffarna skulle slås.
– Vi vinner den bataljen med 12-11! Jag har aldrig varit med om något liknande, skrattar Johansson.

I och med gruppsegern väntade final mot Skellefteå FF som vann den andra gruppen.
– Vi har mött det laget i serien och visste hur de spelade. Grabbarna följer matchplanen till punkt och pricka. Dessutom går de ut med en fantastisk inställning och ger aldrig Skellefteå chansen.
Som Mathias säger gav man aldrig Skellefteå chansen utan man vann finalen med komfortabla 4-0.
– Jag vill ge en stor eloge till hela laget som gjorde en riktigt bra turnering, avslutar Johansson efter segern i NET.