Umeå FC supertalang Anton Eriksson, 18, har efter en stark vår fått ögonen på sig från allsvenska klubbar. Nu står det klart att han kommer att träna med Örebro SK under tre dagar denna vecka.
– Det ska bli väldigt roligt, säger Eriksson.

Redan som 16-åring gjorde Ersmarks-fostrade Anton Eriksson A-lagsdebut för Umeå FC. I år har han spelat samtliga matcher från start (frånsett två matcher han missade pga landslagsspel) i Umeå FC där han mot Sollentuna gjorde sitt första mål i tävlingssammanhang för klubben. Hans insatser har nu gett eko i fotbolls-Sverige. I veckan väntar provspel hos Örebro SK.
– Det är självklart jättekul, Allsvenskan är den högsta serien i Sverige. Det är klart att jag en dag vill spela där en dag, säger Anton.

Vad har du för förväntningar när du åker ner?
– Att få se hur allt fungerar. Givetvis kommer det bli en omställning fotbollsmässigt, framförallt när det kommer till tempo. Men det ska bli väldigt roligt och jag ser fram emot det.

Vad säger du annars om din vår?
-Jag tycker att det har gått rätt bra och jag har fått spela mycket. Vi har ett väldigt bra gäng och man utvecklas varje dag.