På lördag väntar nykomlingen BK Forward på bortaplan. Vi kollade läget med Umeå FC:s Mikael Wikström.

Ni vann stort, 5-0, senast mot Arameisk Syrianska. Vad tycker du om er prestation?
– En väldigt bra prestation både defensivt och offensivt. Matchen var jämn i 60 minuter, där vi sedan tar tag i taktpinnen rejält och smäller in tre bollar sista 10 minuterna.

Ni har tre raka segrar och nio raka matcher utan förlust, vad är nyckeln till det?
– Det hårda jobbet varje spelare levererar ute på planen är en stor nyckel. Främst arbetet vi lägger ned i vår defensiv, att ha ett disciplinerat försvarspel. Sedan att vi utvecklat vårat anfallspel, att kunna anfalla på flera olika sätt.

För egen del så missade du hela försäsongen pga en knäoperation, hur tycker du att din status är idag?
– Statusen är idag riktigt bra. Operationen blev jättelyckad. Efter en lång rehabperiod är jag tillbaka, och är riktigt laddad att hjälpa laget ta sig uppåt.

Nu möter ni BK Forward på bortaplan, vad krävs av er för att få med sig ett bra resultat hem?
– Forward är ett bra lag. Det gäller att vi håller oss till våra principer, är disciplinerade, och spelar vår fotboll. Gör vi det, så ska vi hem till Umeå med tre poäng.


Truppläget
Modou Lamin Sillah saknas fortfarande efter sin häl-operation. Simon Mårtensson är avstäng (tre gula kort). Glädjande är dock att Isaac Freitas da Silva är tillbaka efter sin tre matcher långa avstämning.


TV-sändning
Matchen visas gratis för alla Plus-kunder på vk.se. Du kan även se matchen på ettanplay.se. Notera att avsparkstiden är framflyttad en timme, till 14.00, pga Sveriges kvartsfinal i VM mot England