Nytt för denna sommar är att Umeå FC lanserar ProCamp 2018 i samarbete med Umeå Entreprenad för pojkar födda 2002 och 2003.

Under vecka 33, 13-16 augusti, kommer Umeå FC att bedriva en tränings-camp under fyra dagar på Umeå Energi Arena. Upplägget ser exakt ut som en professionell fotbollsspelares vardag.
– Vi inleder dagarna med en gemensam frukost för att sedan bege oss ut på träningsplanen sedan avslutar vi dagarna med en gemensam lunch, berättar Umeå FC:s tränare Andrée Jeglertz och fortsätter:
– Utöver vanliga fotbollsträningar kommer vi även att ha genomgång inför varje träning, videoanalyser och personlig feedback. Spelarna kommer att få svara på en enkät innan campen så att vi har ett bra underlag.

Detta är ett helt nytt koncept som Umeå FC testar att köra igång.
– Vi har aldrig haft en verksamhet för ungdomar i 15-årsåldern. De äldsta i Sommarakademin är 14 år och de yngsta i UFC Akademi är 16 år så där hade vi en lucka och vi har funderat länge på vilken slags verksamhet vi skulle kunna bedriva. Vi tror på detta, säger Jeglertz.

Just Andrée Jeglertz tillsammans med akademichefen Mathias Johansson kommer att ansvara för upplägget under de fyra dagarna och de kommer även bedriva träningarna. UFC Akademi:s spelare som är födda 02 kommer också att delta under ProCampen.

Umeå Entreprenad har klivit in som huvudpartner till Umeå FC:s nya satsning och det glädjer Jeglertz.
– Vi är väldigt glada att Umeå Entreprenad har klivit in och stöttat ProCampen. Det har gjort att vi kan hålla ner anmälningsavgiften med en betydande summa, säger Jeglertz.

Anmälningarna öppnar onsdag 4 juli klockan 10.00. Anmälan görs på ufc.wpstagecoach.com/procamp.

Mer information om ProCamp i samarbete med Umeå Entreprenad hittar du här!