På måndagskvällen väntar årets första lokalderby mot Team TG. Vi kollade pulsen på tränare Andrée Jeglertz.

Oavgjort borta mot Sollentuna senast, vad har ni tagit med er från den matchen?
– Vår första halvleks presspel, djupledsspel samt lagets karaktär att komma tillbaka trots en man mindre sista tio minuterna.

Matchen innan, bara dagar före, slog ni Västerås hemma, vad var skillnaden då?
– Underlaget gräs, 30 graders värme samt annat typ av lag på andra sidan. Vår prestation var nästan lika bra men lyckas inte i första halvlek förvalta våra chanser.

Nu är det Team TG ni ställs mot denna omgång, kan du beskriva dem som lag?
– Possessioninriktad fotboll med skickliga passningsspelare i laget. Deras 3 offensiva spelare är väldigt bra på att avgöra matcher. De har bytt en del spelare från match till match vilket gör dem svåra att förutsäga, men vi känner till alla deras spelare.

Det blir förhoppningsvis ett fantastiskt derby, vad tror du själv om inramningen?
– Hoppas vi lyckas attrahera många åskådare samt att vädret hjälper oss. Vi har vår fotbollsskola den veckan också så förhoppningsvis kommer alla dessa killar och hejar på oss. Vi har också en återuppstod klack som jag hoppas kan fortsätta stötta oss, i med och motgång.

Avslutningsvis, kan du ge dig på att försöka gissa matchens karaktär och utgång?
– Tidigare matcher mellan oss har byggt mycket på känslor då flera av lagens spelare känner varandra sedan tidigare men så är inte fallet längre. Det är få i varje lag som har en tydlig koppling till varandra vilket innebär att det inte blir nog mer ”fotboll” än kamp.