Det är med stor sorg vi mottagit beskedet att eldsjälen Gåth Axel Jonsson lämnat oss.

Gåth Axel jobbade ideellt över tio år i Umeå FC:s verksamhet, främst bakom grillen på A-lagets hemmamatcherna. 2016 tilldelades han ett förtjänsttecken i brons för sina insatser i Umeå FC.

Gåth Axel var född och uppvuxen i Västra Örträsk och hade ett stort föreningshjärta. Förutom sina insatser i Umeå FC så har han bland annat hjälpt Umedalens IF Friidrott som ungdomsledare under många och även varit väldigt engagerad i Broarna Runt och Blodomloppet.

”Han har ställt upp i ur och skur för Umeå FC och människor som honom växer verkligen inte på träd. Gåth Axel har betytt väldigt mycket för vår verksamhet under många år och vi är evigt tacksamma för hans insatser för oss”, säger Umeå FC:s kanslist Markus Wikström.

Umeå FC har tappat en kär, trofast och trogen vän. Vi minns honom med både glädje och värme samtidigt som vi delar den sorg och saknad som hans anhöriga känner idag.

Vila i frid, Gåth Axel

Umeå FC