Det är med stor sorg vi inom Umeå FC mottagit beskedet att vår förra spelare Sebastian Wiklander somnat in endast 42 år gammal.

Sebastian kom till Umeå FC inför säsongen 1999. Under sina två år spelade han 53 matcher för klubben och han gjorde ett mål. Ett minnesvärt sådant. Hemma mot IK Brage på Sandåkerns IP drog han till på lätt uppstuds från halva halva och borrade upp bollen i bortre krysset samtidigt som han själv borrade sig in i UFC-supportrarnas hjärtan.

I 2013 års höstnummer av ”Hela Umeås FC” gjorde vi en artikel om Sebastian där bland annat frågan vilket hans bästa Umeå FC-minne var så svarade han på bästa Wiklander-vis:
”Antar att det är fotbollsminne vi ska prata om. Hade kunnat prata länge om UFC-relaterade galenskaper, men fotbollsmässigt är det svårt att undgå mötet med Zlatan. Förlust med 1-0 visserligen, Ibra gjorde målet och lyfte – trots sin ungdom – bort vår starke Ubbe Westerberg rätt enkelt. Jag fick en stämpling i låret av en storlek 47-sko, sparkade tillbaka och blev utbuad av 10 000 pers så fort jag rörde bollen resten av matchen. Stämplingen gjorde också att jag fick utgå i den andra halvleken. Den har dock i efterhand tatuerats in och pryder numera mitt vänstra lår.

Sebastian Wiklander somnade in i sviterna av den hjärntumör som han diagnostiserades med 2014.

Våra tankar går till familj och vänner.

Vila i frid, Sebastian!

/Umeå FC