Umeå FC tar emot Västerås på nationaldagen. Vi kollade läget med den förre VSK-spelaren Alex De Carolis inför mötet med serieledarna.

1-1 i derbyt senast mot Skellefteå. Vad säger du om matchen?
– Vi kom ut väldigt starkt, gjorde ett tidigt mål och dominerade matchen. Om vi hade gjort mål på våra chanser så hade vi vunnit matchen. Istället fick Skellefteå göra ett enkelt mål vilket gjorde att dom kom tillbaka. Sista 20 minuterna så tycker jag att vi visade bra karaktär för att sätta dit ett segermål, tyvärr lyckades vi inte.

Vi har spelat tre raka 1-1-matcher. Vad har saknats för en seger?
– Att sätta våra målchanser. Vi försvarar oss bra men väntar på lite flyt som gör att vi får in segermålet. Simple is that.

Nu väntar match mot serieledaren Västerås SK, ett lag du tillhörde förra året. Kan du beskriva dom som lag?
– Västerås är ett bra lag som fått en bra start på säsongen, likt vi fick ifjol när jag spelade där. Dom har många bra spelare i truppen. Dock så tycker jag att dom har 2-3 nyckelspelare som gör mycket för dem och kan vi komma åt dom så är en seger absolut möjlig.

Vad kommer att bli nyckeln för att få med sig ett bra resultat mot Västerås?
– Vi ska ha respekt för dom men inte på nåt sätt rädda. Vi alla vet att vi skulle vunnit de tre senaste matcherna och då hade vi varit nära toppstriden också. Vi måste hålla oss till vår spelplan, då tror jag att vi får med oss ett bra resultat imorgon.


Umeå FC – Västerås SK
Onsdag 6/6 kl. 14.00
Umeå Energi Arena
Se matchen här!


Truppläget
Erik Lundström är tillbaka i matchtruppen efter sin ryggskada. Saknas gör fortfarande Modou Lamin Sillah för sin skadade hälsena. Även Viktor Göranzon saknas pga. en höftskada. In för honom kommer Erik Örnkloo.
Läs också: Truppen mot Västerås SK