Årets första länsderby står för dörren då Umeå FC möter Skellefteå FF på bortaplan. Vi kollade läget med kapten Dillan Ismail inför derbyt.

Det blev 1-1 senast mot Karlslund, vad tycker du om er prestation?
– Första halvlek var den sämsta hittills för vår del denna säsong. Vi startade inte alls på det sättet vi ville göra, vårt presspel och duellspel var inte tillräckligt bra och utöver det hade vi en hög felprocent över hela plan. Det var helt enkelt flera nivåer för dåligt i förhållande till vad vi verkligen kan och ska göra på plan.
– I andra halvlek rycker vi upp oss rejält. Jag upplevde att vi tog kommando från start och efter 10 minuter hade vi 1-1. Det är inte alltid lätt att ta sig tillbaka från ett 1-0 underläge och en så dålig prestation vi hade i första halvlek. Men vi lyckas med att kvittera och efter det äger vi matchen och har de absolut farligaste målchanserna. Tyvärr gjorde vi inte fler mål.

Vad tycker du saknats i de två senaste matcherna för att vinna?
– Jag tycker vi har saknat den sista skärpan som vi behöver för att få det att lossna, framför allt i den sista tredjedelen. Vi spelar bra över stora delar av planen men för att vinna matcherna så behöver vi bli lite mer kreativa, modiga och oförutsägbara i sista tredjedelen.

Nu väntar länsderby mot Skellefteå, hur kul blir det?
– Det blir självklart väldigt kul att spela ett derby mot Skellefteå igen! Dessa matcher är alltid prestigefyllda och som spelare är de matcherna de allra roligaste att spela. Vi i laget hoppas på en fartfylld tuff match med härlig inramning!

Ni mötte dom under försäsongen, vad kan du säga om Skellefteå?
– Av det man sett av Skellefteå så är uppfattningen att de definitivt tagit kliv sedan vi möttes under försäsongen. Det är ett generellt ganska spelskickligt lag som anfaller med många spelare. Trots tabellplaceringen så har de gjort flera bra prestationer men inte fått med sig resultaten. Men så kan det vara för nykomlingar, och det kan ta tid att få med sig resultaten och inte bara prestationer.

Vad behöver ni göra för att vinna imorgon?
– För oss handlar det egentligen bara om att fortsätta jobba stenhårt med våra arbetssätt men också tillåta oss vara mer kreativa och modiga över hela plan och under hela matchen. Gör vi det så är jag helt säker på att chanserna till tre poäng är väldigt goda, men också att det kommer ha en positiv effekt på längre sikt.

Skellefteå FF – Umeå FC
Torsdag 31/5 kl. 19.00
Electrolux Home Arena
Se matchen här!


Truppläget
Saknas gör Modou Lamin Sillah (hälsena) och Erik Lundström (rygg)