Det blev ännu en poäng för Umeå FC mot tabelljumbon Karlslunds IF. Hemmalaget låg under med 1-0 i första halvlek, men i den andra halvleken lyckades hemmalaget kvittera till 1-1, vilket också blev slutresultatet.

Det hände inte så mycket i den första halvleken där Karlslund låg lågt och väntade på kontringslägen samtidigt som Umeå FC hade svårt att hitta intressanta ytor.
Bortalaget var bättre på att skapa målchanser och fick ett mål som kompensation när Christer Lipovac satte in 1-0 efter 31 minuter.

Umeålaget jagade på och försökte hitta en kvittering innan paus men den kom aldrig.

I den andra halvleken var Umeå FC mycket bättre på att skapa chanser och med bara fyra minuter spelade kvitterade Umeå FC:s målkung Isaac Freitas da Silva med fint och hårt skott.

Umeå FC fick, för andra matchen i rad, spela elva mot tio då Karlslund-målvakten Steven Kraus blev utvisad efter han sparkade ner Henrik Millbert.

Men trots det så lyckades hemmalaget ändå inte vinna matchen.

– Det känns som en förlust, vi tappade bollen i dumma lägen, säger Umeå FC-tränaren Andrée Jeglertz och fortsätter:
– Vi måste agera som ett lag och hjälpa varandra, vilket vi inte gjorde idag.

Umeå FC – Karlslunds IF 1-1 (0-1)
Målen: 0-1 (31) Christer Lipovac, 1-1 (49) Isaac Freitas da Silva
Varningar Umeå FC: Tobias Sandström Karlslunds IF: Ibrahim Habib
Utvisning Karlslunds IF: Steffen Kraus
Publik: 375 på Umeå Energi Arena.