På lördagen gästar Umeå FC Akademi Infjärdens IK. Vi kollade läget med anfallaren Victor Kamf inför matchen.

Ni har två raka förluster i bagaget, vad tycker du har gått fel i de matcherna?
– De två senaste matcherna har vi inte varit tillräckligt effektiva framför mål som vi måste vara. Vi har släppt in alldeles för enkla och onödiga mål vilket också har kostat oss poäng. Vi kom aldrig upp i vårat höga passningstempo som vi hade mot Bergnäset vilket gjorde att de enkelt kunde försvara mot oss.

Var kommer ert fokusområden ligga på mot Infjärdens IK?
– Vårt fokus är såklart att hitta tillbaka till våran högstanivå som vi visat delar under säsongen, samt ta revansch efter två jobbiga förluster.

Vad måste laget bli bättre på?
– Vi måste kunna visa bättre karaktär i laget, vi måste kunna ta tag i matcher när vi är bättre än det ena laget och visa att vi vill vinna matchen mer än motståndarna. Vi vet vad vi kan men vi måste kunna visa det varje vecka, både hemma-och bortamatcher.

Du har fått träna med A-laget denna vecka. Hur gick det?
– Just denna vecka har jag varit sjuk och endast gjort en träning där, men annars tränar jag där mestadels och det är riktigt roligt. Det brukar gå helt okej när jag är där, att få träna där regelbundet har hjälpt mig mycket och även gett mig ett större självförtroende.

Du har lyckats göra sju mål på fem matcher denna säsong. Hur känns det?
– Att göra mycket mål är alltid roligt, dock så vill jag ju alltid göra de avgörande målen som ger laget tre poäng, vilket jag inte lyckats med i matcher som mot Notviken till exempel där jag hade lägen att göra mål men sumpade dem och då blev det istället förlust.

Infjärdens IK – Umeå FC Akademi
Lördag 19/5 kl. 14.00
LF Arena