UFC Akademi hade en tremålsledning med 20 minuter kvar men en utvisning och två sena reduceringsmål höll på att ställa till det. Men Storfors kom inte närmare utan UFC Akademi kunde inkassera sin andra raka seger.

Det dröjde bara 13 minuter innan Yoel Embaye nådde högst på en hörna och nickade in 1-0. Efter halvtimmen dundrade Victor Kamf in 2-0 via ribban och just innan halvtid satte den notoriske målskytten sitt andra för dagen. Där och då såg det ut som att UFC Akademi skulle promenera hem med tre enkla poäng. Men en utvisning skulle förändra både resultat och matchbilden drastiskt.

20 minuter in i den andra halvleken kom Albin Näslund sent in i en duell med Storfors målvakt Ludvig Boman och domaren Magnus Svensson visade det röda kortet till Näslund. Nästan omgående reducerade Storfors till 1-3 och bara fem minuter senare, i den 78 spelminuten, kom 2-3. Då såg det riktigt tungt ut för UFC Akademi men man slet och offrade sig på ett förtjänstfullt sätt och lyckades hålla ut till slutsignalen göd.

Det betyder att UFC Akademi nu har två raka segrar på kontot och i nästa omgång väntar Notviken borta på skärtorsdagen.

UFC Akademi – Storfors AIK 3-2 (3-0)
Målen:
1-0 (13) Yoel Embaye (Max Wolf Watz), 2-0 (27) Viktor Kamf (Max Wolf Watz), 3-0 (37) Viktor Kamf (Max Wolf Watz), 3-1 (73) Filip Berglund, 3-2 (78) Filip Berglund
Varningar UFC Akademi: Viktor Kamf Storfors AIK: Martin Hallén Almroth, Ludvig Boman
Utvisning UFC Akademi: Albin Näslund