På söndag åker Umeå FC söderut för möte med Carlstad United på bortaplan och Jerome ”CJ” Tibbling ser fram emot det.
– Vi har alla förutsättningar att ta ytterligare tre poäng på söndag.

Seger mot Linköping (3-2) senast. Vad säger du om matchen?
– Viktigt att ta de tre första poängen. Vi spelade bra i de föregående matcherna men nu fick vi äntligen utdelning och kändes som det behövdes en vinst för att få igång en vinnarkänsla som vi kan ta med oss till matchen mot Carlstad.

Du gjorde ditt första mål för Umeå FC, hur kändes det?
– Såklart väldigt skönt att kunna bidra till vinsten. Viktigt för en anfallare att få igång målskyttet tidigt annars kan det låsa sig.

Hur kommer man på en sån målgest som du visade upp? (hjulning och bakåtvolt)
– Hahah jaduu, inte så mycket att komma på egentligen… antingen så kan man det eller inte. Man är ju inte lika liten och lätt som förut så det tar på krafterna, så brukar förbehålla sånna målgester till speciella mål haha!

Hur tycker du att träningsveckan varit?
– Den har rullat på fint, såg bra ut i spelet elva mot elva, vi hittade de ytor vi tror vi kan straffa Carlstad på plus att Simon är tillbaka i full träning så det känns positivt!

Vad blir nycklarna för tre poäng mot Carlstad?
– Stämningen är god i laget så vi har alla förutsättningar att ta ytterligare tre poäng på söndag. Det gäller bara att vi fortsätter spela vårt spel och tar vara på våra chanser som senast.

Carlstad United – Umeå FC
Söndag 29/4 kl. 16.00
Tingvalla IP
Se matchen här!


Truppläget
Glädjande är att Simon Mårtensson är tillbaka i matchtruppen igen efter sin knäskada. Saknas gör Mikael Wikström (knä), Albin Bäckström (lår), Aurelien Norest (fot) och Modou Lamin Sillah (häl)