Umeå FC fick sin första seger när FC Linköping City gästade under lördagen. Matchen slutade 3-2 till hemmalaget efter en jättebra första halvlek när man gick till paus med 2-0-ledning.

Umeå FC var det bättre laget i den första halvleken där man kunde se ett offensivt lag som hela tiden jagade efter mål. Första målet kom genom brassen Isaac Freitas da Silva som lyckades göra sig fri från motståndaren och göra 1-0 till hemmalaget efter 30 minuter.

Umeå FC fortsatte vara för starka för bortalaget som inte kunde stå emot och fick se anfallaren Jerome Tibbling göra 2-0 till Umeålaget efter ett fint samarbete mellan Erik Lundström och Henrik Millbert som hittade Tibbling helt fri i straffområdet som nickade in bollen.

I andra halvlek tappade Umeå FC lite och hade svårt att anfalla och fick se gästarna reducera och kvittera till 2-2.

Men det tog bara en minut efter gästernas kvitteringsmål innan Umeå FC skulle återta ledningen. Isaac Freitas da Silva nådde högst på Jens Stigedahls hörna och knoppade in sitt andra för dagen.

Hemmalaget fortsatte kriga på men fler mål blev det inte och resultatet skrevs till 3-2 til Umeå FC som tog sina tre första poäng i division I efter två oavgjorda matcher.

– Vi gjorde en bra första halvlek där vi ledde med 2-0 men vi var lite för passiva i den andra halvleken, säger Umeå FC-tränare Andrée Jeglertz.

Simon Mårtensson var borta ännu en gång på grund av en skada men han verkar vara påväg tillbaka.
– Jag hoppas att han kan börja träna nästa vecka så att han kan vara med nästa helg, men det får vi se hur det ser ut under veckan, säger Jeglertz som hyllar Isaac Freitas da Silva och målvakten Viktor Göranzon.
– Isaac är en viktig för oss och han är en fantastisk spelare som aldrig tappar bollen, säger tränaren och fortsätter:
– Viktor Göranzon kommer att växa, han är bara 20 år och jag är nöjd med Viktor, avslutar Jeglertz.

Matchens lirare Isaac Freitas da Silva är nöjd med lagets utveckling.
– Vi skapade mycket och försökte göra mål hela tiden. Vi var lite bättre idag än vi var på de tidigare matcherna och idag gjorde vi tre mål, så man kan se att vi blir bättre och bättre, säger brassen som stod för två mål.

Da silva är nöjd med sin egen insats.
– Jag kommer från en skada och det är viktig för mig att göra mål, eftersom jag är forward så jag lever på att göra mål, säger han och fortsätter:
– Med guds hjälp hoppas jag kunna göra ungefär tio mål denna säsong, avslutar han.

Umeå FC – FC Linköping City 3-2 (2-0)
Målen: 1-0 (30) Isaac Freitas da Silva (Alexis Bbakka), 2-0 (33) Jerome Tibbling (Henrik Millbert, 2-1 (60) Esat Jashari, 2-2 (63) Ilir Terbunja, 3-2 (64) Isaac Freitas da Silva (Jens Stigedahl).
Varningar Umeå FC: Viktor Göranzon FC Linköping City: Michael Uwezu
Publik: 395
Så spelade Umeå FC:
Viktor Göranzon
Adel Ziarat, Dillan Ismail, Alex De Carolis
Henrik Millbert, Anton Eriksson, Erik Lundström, Jens Stigedahl (ut 70)
Jerome Tibbling (ut 70), Alexis Bbakka, Isaac Freitas da Silva.
Ersättare: Andriy Fedorenko, Seif Kadhim (in 70), Tobias Sandström (in 70), Emil Johansson, Emmanuel Yeboah