På lördag kommer en ny bekantskap till Umeå Energi Arena. Det är FC Linköping City, som inlett Division 1 bra med fyra inspelade poäng, som kommer på besök. Henrik Millbert vill dock sätta käppar i hjulet för nykomligen och bärga Umeå FC:s första ”trea” för säsongen.

Vad säger du om förra matchen mot Nyköping (1-1)?
– Jag tycker att vi gör en bra match. Att få med oss en poäng därifrån är bra, Nyköping borta är en tuff uppgift.
– Jag tycker att vi lär oss mycket nu i början av serien och nu gäller det att omsätta det i fler poäng.

Ni står på två poäng efter de två inledande matcherna. Vad säger du om den starten?
– Det är inget vi är nöjda med. Vi siktar givetvis på att vinna varje match. Men som jag sa så har vi lärt oss mycket under de två inledande matcherna. Men det är såklart ”trepoängarna” vi vill åt.

Hur tycker du att träningarna ser ut?
– Jag tycker att det är ett jättebra tempo på träningarna och man märker att alla är väldigt fokuserade. Vi har hård kokurrens om startplatserna och alla vill mycket. Samtidigt har vi en väldigt bra lagsammahållning vilket är väldigt viktigt, alla vill vara med och bidra och dra åt samma håll.

Hur tycker du om din inledning på säsongen?
– Jag har varit väl förberedd. Nu spelar jag på en lite annorlunda position än under fjolåret men det är otroligt roligt att ha bollen högre upp i planen. Det har känts bra där ute på kanten, bra samarbete med övriga och vi skapar en del målchanser där utifrån. Personligen har det känts bra.

Vad blir nycklarna för att besegra Linköping?
– Egentligen det vi har gått igenom inför varje match, att vi måste ha högre bolltempo. Det är vi som måste ”göra matchen” om man säger så. Helst på vår hemmaplan. Linköping har startat bra och vill ha med sig ett bra resultat härifrån. Givetvis ska vi se till att dom inte får det. Vi måste spela med högt bolltempo, aggressiv press och vara noggranna.

Umeå FC – FC Linköping City
Lördag 21/4 kl. 16.00
Umeå Energi Arena


Truppläget
Mikael Wikström (knä), Simon Mårtensson (knä), Aurelien Norest (fot), Modou Lamin Sillah (hälsena) saknas.


Avtackning Jens Sjöström
Innan matchen kommer vi att tacka av Jens Sjöström för sina insatser för Umeå FC. Avtackning börjar ca 10 minuter innan avspark. Så se till att vara på plats i tid.

Läs mer: Avtackning för Jens Sjöström innan matchen mot Linköping City


Webbsändning
Se matchen här!

Teckna ditt Ettanfotboll-abonnemang samtidigt som du stöttar Umeå FC här!


Övrig publikinformation
Läs mer här!