Två jätteräddningar av mittbacken(!) Alex De Carolis gjorde att Umeå FC fick med sig en poäng i den svåra bortamatchen mot Nyköping BIS. Slutresultatet skrevs till 1-1.
– Vi ville såklart vinna matchen, men en poäng mot Nyköping borta är ett bra resultat, säger De Carolis.

På papperet är det en av säsongens svåraste bortamatcher och Umeå FC gjorde det inte enklare för sig inledningsvis. Hemmalagets notoriske målskytt Christian Koaukou pricksköt snyggt in ledningsmålet utanför straffområdet efter en kvart, otagbart för Viktor Göranzon i målet.
– Vi startade inget vidare och dom får göra 1-0. Men efter målet tar vi över matchbilden, men vi får inte släppa in ett mål innan vi vaknar, säger Alex De Carolis.

Som De Carolis säger, Umeå FC tog över både bollinnehav och kommando efter Nyköpings ledningsmål. 30 minuter in i matchen skulle det också ge resultat. Ett fint anfall där Tobias Sandström la ut bollen till Henrik Millbert som på ett tillslag hittade Alexis Bbakka i djupet. Fri med målvakten blev han fälld och domaren pekade på straffpunkten. Som föregående säsong var Dillan Ismail lika säker som vanligt och placerade in kvitteringen.

Innan halvtidspausen fick både lagen varsitt jätteläge att ta ledningen. På Nyköpings chans fick De Carolis agera sista utpost.
– Jag ser att det blir en tilltrasslad situation i straffområdet och väljer att ställa mig på mållinjen. Tillslut får de iväg ett skott som kommer mitt på mig, berättar han.

Alexis Bbakka var ett ständigt hot för Nyköping och det var också han som skapade Umeå FC:s bästa målchans i slutet av den första halvleken. En snål hemåtpassning, som hemmalagets målvakt Edvard Setterberg missbedömde, snappade Bbakka upp men han kom i för dålig vinkel och chansen rann ut i sanden.

Om den första halvleken innehöll på bra tempo och målchanser så var det nästan tvärtom i den andra. Det blev väldigt avvaktande.

20 minuter in i den andra halvleken var det dock sånär att hemmalaget återigen tog ledningen, men återigen agerade De Carolis räddande ängel.
– Jag ser att deras forward håller på att få ett friläge så jag springer rakt ner mot mållinjen och har lite tur att jag hinner rensa. Dillan Gör dock ett bra jobb som stör honom och Viktor är på bollen så att den tappar fart.

Umeå FC sedan ett gyllene läge att avgöra matchen mot inbytte Jerome Tibblings nick från nära håll räddades av Setterberg.

Summa summarum var det ett rättvist resultat enligt De Carolis.
– Vi ville såklart ha med oss alla tre poängen men Nyköping är ett bra lag och kommer förmodligen att ligga där uppe i tabellen. Vi får ta med oss att vi visar bra karaktär efter deras ledningsmål men till nästa match måste vi ta tag i tackpinnen från start.
– En poäng är bra mot Nyköping borta, avslutar De Carolis

Nyköping BIS – Umeå FC 1-1 (1-1)
Målen: 1-0 (15) Christian Kouakou, 1-1 (30) Dillan Ismail (straff)
Varningar Nyköping BIS: Enis Ahmetovic Umeå FC: Alex De Carolis, Anton Eriksson, Dillan Ismail
Publik: 230 st på Rosvalla IP
Så spelade Umeå FC:
Viktor Göranzon
Adel Ziarat, Dillan Ismail, Alex De Carolis
Henrik Millbert, Anton Eriksson, Erik Lundström, Seif Kadhim (ut 61)
Tobias Sandström (ut 58), Alexis Bbakka, Isaac Freitas da Silva
Ersättare: Andriy Fedorenko, Modou Lamin Sillah, Jens Stigedahl (in 61), Emil Johansson, Emmanuel Yeboah, Jerome Tibbling (in 58)