Äntligen är det dags för seriepremiär 2018! Erik Lundströms Umeå FC tar emot Sandvikens IF hemma på Umeå Energi Arena Sol.
– -Känslan i laget är bra och vi är förväntansfulla över att få sparka igång säsongen och tävla om poäng. Vi har på många sätt haft en bra försäsong så stämningen i laget är god, säger Lundström.

Erik kliver in i sin tionde (!) säsong i Umeå FC och detta blir också hans tionde seriepremiär i division 1 (nio med Umeå FC och en med Ersboda).
-Kul med tioårs jubileum! Nämen det är alltid speciellt med premiärer om än man kanske var lite mer nervös när man var yngre, säger han och fortsätter:
– Min erfarenhet av premiärer är annars att det sällan brukar handla om något skönspel utan mer ett krig om poängen där ute.

Ni möter Sandvikens IF. Vad vet du om dom?
– Vi har bra koll på Sandviken utifrån den videoanalys som vi haft samt de rapporter vi fått. De har fått in tränarprofilen Pelle Olsson till denna säsong så vi bör nog kunna förvänta oss ett spelsätt liknande det han har kört i sina tidigare lag.

Erik har missat de två senaste träningsmatcherna pga. en blödning i låret, men är nu tillbaka i full träning och med i matchtruppen på lördag.
-Det går åt rätt håll. Tyvärr har jag inte kunnat delta i spel här på slutet men är nu åter i full träning.

Vill du hälsa supportrarna nånting inför premiären?
-Vi hoppas såklart att så många som möjligt tar sig till Gammlia imorgon så ska vi med deras stöd i ryggen se till att greja en premiärseger!


Umeå FC – Sandvikens IF
Lördag 7/4 kl. 14.00
Umeå Energi Arena
Se matchen här!

Läs också: Publikinformation inför premiären